четверг

Визначено кращі інвестфонди Україні.


Кращим українським інвестиційним фондом у березні став закритий фонд Прем'єр Фонд Можливостей від Foyil Asset Management Ukraine. Його сертифікати піднялися у вартості на 16,99%. На другій сходинці розташувався фонд "ІТТ-Нерухомість (ІТТ-Менеджмент), який набрав за березень 13,02%. На третьому місці - Фенікс (КУА Фінінвест-груп), з результатом 5,34%. Четверту та п'яту сходинки займають закриті фонди Преміум-фонд Збалансований під управлінням Піоглобал України і Феррум під управлінням Драгон Ессет Менеджмент, що виросли на 2,69% і 2,45% відповідно.

 
У березні стався потужний землетрус у Японії, після чого по країні висхідного сонця вдарило цунамі, що призвело до аварії на атомній станції. У довгостроковій перспективі катастрофа в Японії може призвести до ускладнення економічної ситуації, це змушує інвесторів шукати тиху гавань для своїх активів. Серед негативу також варто звернути увагу на триваючі зіткнення в Північній Африці і боргова криза в єврозоні. Зведений індекс Euro Stoxx 600 мало змінився за підсумками кварталу, при цьому, у березні падіння склало 3,7%.

 
Українські індекси продемонстрували невелике падіння в березні, хоча і зуміли відіграти глибокий спад, спровокований негативним зовнішнім тлом і бажанням частково зафіксувати прибуток. За підсумками місяця індекс Української біржі UX показав -1,64%, ПФТС просіла на 2,89%.

 
Середній показник дохідності по розглянутих у ренкінгу фондів у березні склав -1,22%. При цьому тільки 27 з 77 фондів показали позитивний результат. Спад зафіксовано по всіх видах фондів. Закриті впали в середньому на 1,24%, відкриті - на 1,08%. Інтервальні також закінчили місяць у мінусі, їх середній показник склав -1,88%.

 
На першому місці серед відкритих фондів розташувався Преміум-фонд Збалансований під управлінням Піоглобал України, який приніс інвесторам плюс 2,69%. На другому і третьому місцях - фонди Парекс фонд Українських Облігацій (Parex Asset Management Ukraine) і Тарас Шевченко: Фонд Заощаджень (Універ Менеджмент), з результатами 2,08% і 1,43% відповідно.

 
У березні кращим серед закритих фондів став фонд Прем'єр Фонд Можливостей керуючої компанії Foyil Asset Management Ukraine, який набрав 16,99%. На другому і третьому місці - фонди ІТТ-Нерухомість і Фенікс, які виросли на 13,02% і 5,34% відповідно. За підсумками кварталу більше за інших піднявся Прем'єр Фонд Індекс Фоїл 40 Україна - 14,50%.

 
Інтервальні фонди показали негативний результат, лише чотирьох з них закінчили місяць зростанням. За підсумками кварталу ситуація виглядає з точністю до навпаки. На перше місце, згідно з результатами за березень, піднявся фонд Платинум від Драгон Ессет Менеджмент з результатом 1,37%. На другому місці - Діамант-інтервальний компанії Діамант Інвест Менеджмент, що приніс інвесторам прибуток в 1,14%. А замикає трійку Народний (КІНТО) з результатом 0,56%.

Комментариев нет:

Отправить комментарий