вторник

Купівля нового автомобіля: як і що вибрати?


В першу чергу Ви повинні задатися питанням: чи підходить для ваших потреб автомобіль, який ви збираєтеся придбати?

Можливо, це легкий питання, але при пошуку нового автомобіля не важко збитися з правильного шляху і вибрати зовсім інший, аж ніяк не практичний автомобіль. Розставте пріоритети ваших потреб і очікувань від автомобіля.

Отже, цей простір або швидкість? Зовнішній вигляд або практичність? Немає сенсу купувати спортивне купе, якщо ви хочете перевозити сім'ю з чотирьох чоловік. Крім того, навіщо купувати великий незграбний позашляховик, якщо ви міський житель? Навіщо ставити в основу витрата палива автомобіля, якщо ви подорожуєте менше 10 км на день? Бензин чи дизель? Щоб відповісти на ці питання і вчитися не на своїх помилках в цій справі, ознайомтеся з керівництвом, яке має дати відповіді на всі ваші запитання.

Новий або уживаний

• Ніщо не зрівняється з запахом нової машини, з трепетом від їзди в автомобілі, який належить тільки вам, і який ніколи не належав нікому іншому, але за це доводиться платити більш інтенсивним знеціненням вашої покупки. Ви можете фактично списати 20 відсотків від продажної вартості автомобіля вже в той момент, коли ви виїхали від дилерів, тому що це вже старий автомобіль. Легкові автомобілі знецінюються швидше в перші два-три роки свого життя і новий покупець автомобіля повинен розуміти, що за задоволення бути першим власником доводиться платити. При покупці уживаного автомобіля можна уникнути сильного знецінення. Автомобілі будуть як і раніше знецінюватися в наступні роки, але більш повільними темпами. Покупці нових автомобілів мають прерогативу вибору двигуна, трансмісії, кольору фарби і внутрішньої обробки, а також аксесуарів, в той час як покупці уживаного автомобіля повинні прийняти його таким, яким він є.

• Покупці нових автомобілів мають додає впевненість гарантійне технічне обслуговування. Вони завжди знають, що якщо трапиться якась неполадка, їм не доведеться оплачувати великі рахунки за ремонт. Навіть якщо хтось купує старий автомобіль у дилера, що надає таку послугу, він також отримає гарантію, однак вона не буде настільки тривала, як гарантія на новий автомобіль. При покупці автомобіля у приватної особи гарантії не буде зовсім.

• Купуючи старий автомобіль, ви, мабуть, зможете отримати автомобіль вищого класу, ніж той, що ви придбали б новим. Наприклад, замість покупки нового Daewoo Matiz можна придбати старий Honda Civic або Ford Focus.

• При купівлі вживаного автомобіля завжди існує ризик помилитися, оскільки неможливо дізнатися, як попередні власники зверталися з автомобілем.

Бензин чи дизельне паливо

Як бензинові, так і дизельні двигуни мають свої переваги і недоліки. Відмінності між ними скорочуються з кожним днем, тому ви можете вибрати будь-який, грунтуючись на ваших потребах.

Дизельні двигуни прославилися своєю повільністю і гучністю, проте останнім часом випускаються нові модернізовані дизельні двигуни, максимально наближені до своїх бензиновим побратимам. Зараз дизельні двигуни встановлюються також і в високошвидкісні автомобілі. Викиди вуглекислого газу у дизельних двигунів менше, тому вони більш кращі для збереження екології. Проте, дизельні двигуни, як правило, викидають частинки, що беруть участь в утворенні смогу в містах і викликають хвороби органів дихання та серцево-судинної системи. Все частіше на дизельні двигуни встановлюють фільтри твердих частинок, проте ця практика поки ще широко не поширена.

Бензинові двигуни також стають більш чистими і економічними. Технологія безпосереднього уприскування в даний час використовується в ряді моделей. Стурбовані потужністю водії як і раніше вибирають автомобілі з бензиновими двигунами. Однак багато дизельні зразки на швидкостях 50-80 км / год можуть прискорюватися швидше, ніж їх бензинові аналоги. Це більш корисна перевага при повсякденній їзді, ніж швидкий старт від 0 до 60 км / ч. Ціни на нові автомобілі з дизельним агрегатом, як правило, декілька вище, ніж на аналогічну модель з бензиновим двигуном, але вони краще з точки зору вартості при перепродажі.

Дизельне паливо дешевше бензину і, отже, його ціна менше б'є по кишені. Дизельний двигун економічніший бензинового в середньому на 1 літр на 100 км пробігу. Однак майте на увазі, що купівля дизельного автомобіля має фінансовий сенс, тільки якщо ваш річний пробіг більше 13000-15000 км. Якщо ж річний пробіг буде менше цього, вибирайте, не замислюючись, бензиновий автомобіль. А якщо ваш пробіг буде менше 12000 км на рік - забудьте про дизелі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий